Kartan piirtäminen ja aarteenmetsästys

Suunnistus

Suunnistus – Piirrän kartan kolosta tai sen lähialueelta ja järjestän aarteenmetsästyksen ystävälle – ”Sudenpentu hahmottaa maantieteellisiä seikkoja ympäristössään ja osaa kuvailla niitä piirtäen.”

Sudenpentu piirtää kartan kolosta tai sen lähialueelta ja järjestää aarteenmetsästyksen ystävälle.


Akela ohjeistaa karttojen piirtämisen ja tarkistaa valmiit kartat. Askeleen toteutuksesta riippuen

Akela voi myös piilottaa aarteita ja merkitä piilot kartalle.Kartan piirtäminen ja aarteen etsintä
Ohjeistakaa sudenpentuja piirtämään kolosta yksinkertaiset kartat, joihin merkitään seinät, ovet ja huonekalut. Jokainen sudenpentu piilottaa pienen aarteen ja merkitsee sen karttaansa tähdellä. Akela tarkistaa kartat. Karttoja vaihdetaan toisen sudenpennun kanssa ja etsitään aarteet.

Kartta kolon pihasta ja aarteet
Tehkää kolon pihasta tai lähialueesta kartta ja kopioikaa se kaikille sudenpennuille. Akela piilottaa aarteita ympäri aluetta ja merkkaa jokaiseen karttaan eri aarteen. Sudenpennut saavat etsiä oman aarteensa.

Voitte myös laittaa aarteeksi kirjaimia, jolloin karttoja vaihdetaan välillä niin, että kaikki keräävät kaikki kirjaimet ja muodostavat niistä sanan. Vasta oikein muodostettu sana johdattaa oikean aarteen luo!

Tarvikkeet:
  • paperia
  • kyniä
  • pieniä aarteita

Linkki:
Karttapaikka

Tiedätkö paremman vinkin aktiviteetin tekemiseen tai onko sinulla hyviä kuvia, ohjeita tai videoita aiheeseen liittyen? Olisiko sinulla muita kehittämisideoita tai korjauksia toimintavinkkeihin? Lähetä ne osoitteeseen sudenpentu@toimintavinkit.fi

Leikit: Maastoleikit

Vastaa